Skolēni uzņēmējdarbības iedvesmas konferencē “Uzdrīksties uzvarēt!”

Skolēni uzņēmējdarbības iedvesmas konferencē “Uzdrīksties uzvarēt!”

15. oktobrī notika uzņēmējdarbības iedvesmas konference Rīgā, Ķīpsalā, “Uzdrīksties uzvarēt!”, kurā piedalījās arī Alojas Ausekļa vidusskolas skolēni un skolotājs Juris Alps. Konferenci vadīja Renārs Zeltiņš. Konferencē bija 11 mentori. Katrs no mentoriem stāstīja par to kā viņiem ienāca prātā idejas un kā viņi viņas realizēja, ar kādām grūtībām sastapās realizēšanas laikā.

Mani visvairāk uzrunāja Aigara Norda stāsts. Viņš ir Lattelecom Rīga maratona organizētājs un idejas autors. Viņš pirms vairākiem gadiem pats piedalījās maratonā ASV.

Pēc maratona, kad viņš sēdēja kafejnīcā un pārdomāja savus rezultātus maratonā, viņam prātā “iešāvās” doma – kādēļ, lai neuzrīkotu maratonu arī Rīgā. Tajā pašā dienā viņš uzrakstīja e-pastu ASV maratona organizētājiem, ar lūgumu pastāstīt sīkāk par to, kā viņi rīkoja maratonu, bet atbildi viņš vēl šodien nav saņēmis. Tad viņš devās uz Rīgu un sāka organizēt maratonu, neko par to nezinot. Pirmajās reizēs, kad notika maratons, dalībnieku skaits bija daži desmiti, bet tagad jau dalībnieku skaits ir vairāki desmiti tūkstoši. Aigars arī minēja, ka teiciens “laba daudz nevajag” ir absurds, jo “LABA DAUDZ VAJAG”, jo pasaule, kurā labais tiks mazināts, ne pie kā laba nenovedīs, tādēļ laba vajag daudz.

Kopumā man šī konference patika, jo tika runāts par to, kur meklēt palīdzību ideju realizēšanai, kā to visu paveikt un lika mainīt man savu personīgo skatījumu, jo ir jāiemācās saskatīt sabiedrības labumu tajā, ko tu dari.

Alojas Ausekļa vidusskolas skolnieks Dāvis Daniels