Notika Latvijas 100 gadei veltīts draugu koncerts Hēdemestes vidusskolā

Notika Latvijas 100 gadei veltīts draugu koncerts Hēdemestes vidusskolā

Staiceles pamatskola jau 3 gadus draudzējas ar Hēdemestes vidusskolu Igaunijā. Mēs kopā svinam abu valstu svētkus, braucam ciemos, organizējam sporta pasākumus un kopīgus labdarības koncertus.

Koncertā Igaunijā aicinājām piedalīties arī citas Alojas novada skolas – Alojas Ausekļa vidusskolu un Staiceles Sporta profesionālo vidusskolu, lai uzstātos Latvijas valsts simtgadei veltītā koncertā Hēdemestē, Igaunijā.

14.novembrī dosāmies uz Igauniju, Hēdemestes vidusskolu, lai kopā svinētu un priecātos par mūsu valsts dzimšanas dienu. Mēs bijām sagatavojuši koncertprogrammu, kurā Staiceles pamatskolas skolēni dziedāja latviešu tautas dziesmas, Alojas Ausekļa vidusskolas deju kolektīvs dejoja latviešu tautas dejas, Vilzēnu tautas nama ritma grupa ”Radiridirī” atskaņoja ritmiskus skaņdarbus, kas ļoti sajūsmināja igauņus, un Staiceles pamatskolas teātris rādīja pantomīmu. Koncerta nobeigumā kolektīvi mācīja igauņu skolēniem savas dejas un dziesmas.

Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas audzēkņi Hēdemestes 7.-12.klašu audzēkņiem bija sagatavojuši viktorīnas jautājumus par Latviju.

Pēc koncerta mūs aizveda uz ugunsdzēsēju depo – jaunu ēku ar visām ērtībām, kur ir trenažieru zāle, istabiņas. Redzējām paraugdemonstrējumus, kā nolaižas pa stieni.

Sagatavojusi Sandra Brokāne, Staiceles pamatskolas direktore