Velo un glītrakstu konkursos labi rezultāti

Velo un glītrakstu konkursos labi rezultāti

Pēdējā maija nedēļā sākumskolas skolēni veiksmīgi piedalījās skolas glītrakstīšanas un velo konkursā. Aizejot vasaras brīvlaikā, skolēni tika instruēti par ceļu satiksmes drošību. Pēdējā laikā daudzi skolēni uz skolu brauc ar velosipēdiem. Skolā arī darbojas pulciņš, kurā skolēni apgūst ceļu satiksmes noteikumus, braucot ar velosipēdu. Rezultātā skolēniem ir iespēja iegūt velosipēda apliecību (tiesības). Pulciņu jau daudzus gadus veiksmīgi vada skolotāja Aija Kalnmača un katru gadu interesentu skaits palielinās.

Konkursā bija jāatbild uz 10 teorijas jautājumiem, jāpārzina riteņa tehnika un jāveic 3 praktiski uzdevumi, kas parādīja skolēnu prasmi izbraukt līkloču “čūsku”, prasmi izbraukt caur šķērsli un parādīt precīzu bremzēšanu. Pirmā vieta kopvērtējumā tika piešķirta Raitim Rozenbergam, otrā vieta Dāvim Timermanim un 3.vieta Patrikam Gridjuško.

Savukārt glītrakstīšanas konkursā skolēniem bija divi uzdevumi. Jānoraksta iespieddarbs – prozas gabaliņš un tautasdziesma. 1.klašu grupā 1.vieta Alīnai Rumjancevai, 2.vieta Endijam Lejiņam, 3.vieta Vinsentam Dolgovičam. 2.klašu grupā 1.vieta Markusam Ģīmim, 2.vieta Sabīnei Andersonei un 3.vieta Samantai Dubrai. 3.klašu grupā 1.vieta Kristiānai Būdai, 2.vietai Amandai Kuģei un 3.vieta Esterei Frīdenfeldei. 4.kašu grupā 1.vieta Āronam Burkevičam, 2.vieta Sabīnei Liepiņai un 3.vieta Ivitai Grīnvaldei.

Lai visiem jauka vasara!

Alojas Ausekļa vidusskolas sākumskolas MK vadītāja Inatra Vaļicka