Aizvadīts trešais Jura Aruma piemiņas kauss

Aizvadīts trešais Jura Aruma piemiņas kauss

2.novembrī Alojas Ausekļa vidusskolas sporta hallē norisinājās jau trešais Jura Aruma piemiņas kausa turnīrs basketbolā, kurā pulcējas Alojas Ausekļa vidusskolas absolventi, viesi un skolas komanda.

Aizvadītajā sestdienā uz spraigu un draudzīgu cīņu pulcējās 6 komandas. Priecājamies, ka basketbolistu pulks ar katru gadu kļūst lielāks. Pirmajā gadā turnīram pieteicās 2 komandas, savukārt otrajā gadā savu varēšanu rādīja jau 4 komandas.

Šī rudens sacensību atklāšanā sportistus uzrunāja Alojas Ausekļa vidusskolas direktore Ina Šternfelde un Jura Aruma ģimenes locekļi. Viņa tuvākie cilvēki – sieva Taisa un dēls Edžus – pateicās visiem par goda izrādīšanu. Edžus pastāstīja interesantus atgadījumus no J.Aruma dzīves, kas saistīti ar sportu un basketbolu. Tāpat izskanēja doma nākamajā gadā uz sacensībām ielūgt pazīstamus sportistus, kuri savulaik trenējušies pie J.Aruma.

Skola sacensībām gatavojās jau laikus. Halles vestibilā tika iekārtota fotogrāfiju izstāde, ko sarūpēja Alojas novadpētniecības centra vadītāja Līga Moderniece (fotogrāfijas izgatavoja fotografēšanas entuziasts Einārs Bērziņš). Izstādē bija skatāmi arī dažādi raksti no laikrakstiem, kuros minēts J.Aruma devums sportam. Mīlīgi iekārtotajā atpūtas stūrītī sacensību dalībnieki atpūtās, tērzēja, malkoja kafiju un tēju.

Sacensību rīkotāji teic lielu paldies savam novadniekam, basketbola kluba “Ventspils” spēlētājam Mārcim Vītolam par dāvanu – basketbola bumbu ar kluba spēlētāju parakstiem. To saņēma turnīra rezultatīvākais spēlētājs divpadsmitās klases skolnieks Mikus Trauliņš.

Sacensības tiesāja sporta skolotājs Juris Krastiņš un basketbola cienītājs Artūrs Vītols. Spraigās sacensības ir noslēgušās ar absolventu komandas “Garie un ne tik garie” uzvaru. Komandā spēlēja Andris Avotiņš (skolu absolvēja 2000.gadā), Ainārs Kundrāts (2004.gads), Ulfs Mētriņš (2004.gads), Vents Ķēniņš (2013.gads), Renārs Krastiņš (2019.gads).

Uzvarētāju komanda šogad saņēma īpašu kausu, ko izgatavoja alojieties Jozefs Kovačs. Paldies viņam par to!

Pateicamies arī Liesmai Rudzinskai, 11. klases skolēniem Līgai Zlaugotnei, Alanam Bernhardam, Artim Siliņam, Kristiānam Kārkliņam, skolēnu pašpārvaldei un Alisei Abendrotei, fotogrāfam Kristeram Vaivodam, Alojas Ausekļa vidusskolas komandai (M.Ustrisovam, K.Fiļipovai, A.Balodei, K.Rjabinovai, R.Āboltiņam, M.Trauliņam), kafejnīcai “Mieriņš” par dāvanu karti uzvarētāju komandai, SIA “AD Celtnieks” Didzim Dubram un Arumu ģimenei par finansiālu atbalstu, skolotājiem Lindai Bēcei un Jurim Alpam par noformējumu un dāvanu sagatavošanu, Alojas novada sporta skolai un Inetai Vladimirovai, sacensību protokolētājām Kristiānai un Kitijai Viļumsonēm.

 

Sagatavoja Ineta Lopenova un Liāna Lilenblate-Sipko

K.Vaivoda foto. Skatīt šeit:  https://failiem.lv/u/u8nfv8bv