6.klase Swedbankā skolu programmā “Dzīvei gatavs” apguva finanšu pratību

6.klase Swedbankā skolu programmā “Dzīvei gatavs” apguva finanšu pratību

22.novembrī Alojas Ausekļa vidusskolas 6.klase viesojās Rīgā Swedbank galvenajā ēkā, kur skolu programmā “Dzīvei gatavs” Finanšu laboratorijā apguva finanšu pratību.

Ierodoties Swedbank ēkā, mūs sagaidīja laipnas darbinieces. Bijām nocietušies uzzināt, kas mūs sagaida aiz lielā un daudzsološā uzraksta – Finanšu laboratorija.

Visbeidzot, ielūkojoties dziļāk bankas telpās, uzzinājām, ka mums jāsadalās 4 grupās, tad jāveic uzdevumi 4 stacijās, lai saņemtu seifa kodu, kas atvērs tā durvis. Ar dažādu uzdevumu palīdzību mēs mācījāmies rīkoties ar naudu, plānojām ģimenes budžetu, domājām, rēķinājām, sadarbojāmies, mācījāmies pacietību. Saprastām, vai spējam un protam izvērtēt, kam uzticēt savus personas un bankas kartes datus. Izvērtējām dažādas situācijas, kuras mums mācīja saprast, vai aizņemties naudu ir droši, vai spēsim parādu atdot.

Kad visas komandas bija uzdevumus veikušas, mēs tikām aicināti ar audioiekārtu palīdzību izzināt Swedbank ēkas un Ķīpsalas vēsturi, pēc tam ar ātrāko liftu Latvijā nokļuvām ēkas 25. stāvā. Tur aplūkojām mūsu skaisto Rīgu no putna lidojuma.

Sakām paldies vecākiem par finansiālo atbalstu un skolu programmai “Dzīvei gatavs” par brīnišķīgo piedāvājumu!

6.klases audzinātāja Liāna Lilenblate-Sipko