Olimpiskajā dienā skolēni vingroja un iepazina motosportu

Olimpiskajā dienā skolēni vingroja un iepazina motosportu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā “Olimpiskā diena 2018” notika 650 norises vietās visā Latvijā, kopā pulcējot jaunu pasākuma dalībnieku rekordskaitu – vairāk nekā 145 000 dalībnieku no 95 Latvijas novadiem un pilsētām.

Skolas sporta hallē vingroja arī Alojas Ausekļa vidusskolas saime.

Vienlaicīgi visās Latvijas “Olimpiskās dienas 2018” norises vietās pasākums sākās ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis bija dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

“Olimpiskajā dienā” ir iespēja tuvāk iepazīties ar Olimpiskajiem sporta veidiem, klātienē satikt Olimpiešus un kopā ar viņiem izmēģināt dažādus sporta veidus.

Alojas Ausekļa vidusskolā šajā dienā viesojās motosportists Harijs Suharževskis. Sportists skolēniem rādīja paraugdemonstrējumus, atbildēja uz jautājumiem, notika fotografēšanās un autogrāfu dalīšana, ikviens skolēns varēja piedalīties nelielā viktorīnā. Pareizo atbilžu autori no 3. un 4.A klases balvā saņēma speciālus T-kreklus.