Aizvadīta Drošības diena 1.-4.klašu skolēniem

Aizvadīta Drošības diena 1.-4.klašu skolēniem

16. oktobrī pie Alojas Ausekļa vidusskolas un Alojas kultūras namā notika Drošības dienas pasākumi, kuras mērķis bija iepazīstināt sākumskolas skolēnus ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) un Valsts policijas (VP) aprīkojumu un informēt par to, kā glābšanas dienesti var palīdzēt nelaimes brīdī. Dažādus paraugdemonstrējumus rādīja kinologi un muitas darbinieki kopā ar dresētajiem suņiem.

Pasākumu apmeklēja gandrīz 200 skolēnu no Staiceles, Ozolmuižas un Alojas. Katrs skolēns saņēma specializētu atstarotāju ar Alojas novada marķējumu, krāsojamo grāmatu, pildspalvu un citas balviņas.

Paldies Alojas novada uzņēmējiem – z/s “Buķi” Normundam Škepastam, SIA “Aloja-Starkelsen” Jānim Garančam, SIA “Rudzo” Ērikai Štālei un Uldim Mežulim – par saziedotajiem līdzekļiem, lai pirmsskolēni un sākumskolēni tiktu pie atstarotājiem un atstarojošajām vestēm. 

Pateicamies VUGD Vidzemes reģiona Limbažu daļas Alojas posteņa komandierim Ingaram Dalkam un viņa komandai, NMPD Vidzemes reģiona Alojas posteņa vadītājai Gunita Jurševicai un kolēģiem, VP Vidzemes reģiona Limbažu iecirkņa nepilngadīgo lietu vecākajai inspektorei Dacei Pūcei un viņas kolēģiem, tāpat kinoloģei Ilzei Zvaigznei ar kolēģiem.

Pasākumu rīkoja Alojas novada Pašvaldības policijas vecākais inspektors Normunds Šults sadarbībā ar komercdarbības speciālisti Zani Lapšāni-Celmu, biedrību “ALLENDORFA” un novada skolām.