Aizvadīts pirmais Jura Aruma piemiņas turnīrs basketbolā

Aizvadīts pirmais Jura Aruma piemiņas turnīrs basketbolā

Sestdien, 27.oktobrī , Alojas sporta hallē notika pirmais Jura Aruma piemiņas turnīrs. Šī pasākuma izveidē veiksmīgi  pārklājās divas idejas. Jau vairākus gadus loloju domu veltīt Jurim Arumam piemiņas pasākumu Alojā, bet Alojas Ausekļa vidusskola pagājušajā pavasarī nolēma sākt jaunu tradīciju – absolventu basketbola turnīru.

Juris Arums bija Alojas Ausekļa vidusskolas direktors no 1992.gada  līdz 1999.gadam, fanātisks basketbola draugs, treneris un arī skolotājs ar lielo burtu. Kopīgi ar Juri meklējām iespēju piepildīt alojiešu sen seno sapni uzbūvēt normālu basketbola halli mūsu pilsētā, dažreiz arī saplēsāmies darbu procesā, taču tas viss bija sapņa dēļ. Ļoti žēl ,ka Juris nepiedzīvoja 2009.gada septembri , kad tika atklāta Alojas sporta halle.

Pēc pavasara pasākuma nolēmām rudenī apvienot spēkus. Sazinājāmies ar Jura atraitni Taisu Arumu un saņēmām viņas svētību šai idejai. Protams, taustījāmies par turnīra formātu, jo maija pasākumam bija cita ideja. Galu galā tika nolemts aicināt uz turnīru AAV skolniekus , absolventus, visus ,kas kādreiz mācījušies Alojā, un Alojas basketbola atbalstītājus un draugus.

Slapjais, drēgnais oktobra rīts tomēr nenobaidīja pirmos pasākuma dalībniekus un beidzot reģistrēšanos spēlēt basketbolu bija gatavi 26 dalībnieki, 9 dāmas un 17 kungi un jaunskungi. AAV skolniekiem bija sava komanda , pārējie dalībnieki ar izlozes palīdzību izveidoja vēl 3 basketbola draugu kopas. Diemžēl T.Aruma kundze nevarēja ierasties uz turnīra atklāšanu,  pēc Alojas Ausekļa vidusskolas  direktores Inas Šternfeldes uzrunas ar klusuma brīdi godinājām Jura Aruma piemiņu.

Atklāšanas spēlē tikās AAV un komanda “Īsi un konkrēti”. Spēles temps un saturs bija pārsteidzoši augsts, pirmo grozu jaunajā turnīrā guva absolvents Alvis Jēkabsons un pieredze metodiski un neatlaidīgi pierādīja savu pārākumu pār skolas komandu 55 : 42. Sportiskā puse protams basketbolā vienmēr ir svarīga taču , manuprāt, vēl svarīgāks bija sen nesatiktu skolas biedru un draugu neformālās tikšanās prieks gan laukumā ,gan ārpus tā. Turnīrā valdīja nepiespiesta draudzīga atmosfēra, kaut gan arī basketbola azarts dzīvoja turpat blakus, jo zaudēt savējiem jau neviens negrib.

No 6 spēlēm tikai viena beidzās ar vienas komandas graujošu pārsvaru, 3 spēlēs bija cīņa par uzvaru līdz pēdējai sekundei, vienā pagarinājums, kas izpaudās tālmetienos no centra, kurā laimīgu uzvaru izcīnīja komanda “Jānis un meitenes”, kura arī kļuva par pirmā  Jura Aruma piemiņas kausa ieguvējiem. Jāatzīmē, ka viņi parādīja ļoti spēcīgu raksturu, pacietību un izturību ,jo visas trīs spēles uzvarēja ar +3 , dramatiskās galotnēs nenodrebot ne mirkli, kaut komandā bija 3 meitenes un 3 vīri. “Meitenes un Jānis ”spēlēja Jānis Ģērmanis, Anete Mangulsone, Ilze Šulce, Rūta Bārda, Edijs Balga, Ulfs Mētriņš. Lai noskaidrotu pārējās vietas nācās skaitīt grozu attiecību , pēc matemātiskām darbībām noskaidrojās, ka 2.vietā ir AAV , 3.vietā “Īsi un konkrēti”, ceturtie “Pipari un 2 dāmas”.

Paldies Inetai Lopenovai par idejām un organizatorisko darbu, Baibai Siktārei par kafijas galdu un atbalstu, Marijai Līsmanei par afišam, turnīra logo, diplomiem, Elīzai Karlsonei par atslēgu piekariņiem ar logo, halles dežurantēm Liesmai Rudzinskai un Ingūnai Krūmiņai, AAV 12.klases skolniekam Renāram Krastiņam par organizatorisko darbu un Arumas kundzei par finansiālo un morālo atbalstu jaunajam turnīram.

Rudenī būs otrā sērija. Zinu, ka Jurim , sēdot uz mākoņa maliņas , patika tas ko mēs izdarījām…

Aldis Pinka, Alojas Ausekļa vidusskolas absolvents