Barikāžu atceres dienas atzīmēšana Alojas Ausekļa vidusskolā

Barikāžu atceres dienas atzīmēšana Alojas Ausekļa vidusskolā

Alojas Ausekļa vidusskolas skolēni 25. janvārī skolā atzīmēja Barikāžu atceres dienu. Skolā tika izsludināts konkurss – 1.-4. klasēm. Bija jāuzzīmē kāda barikāžu aina, bet 5.-12. klasēm bija iespēja rakstīt vēstuli kādam barikāžu dalībniekam. Tas varēja būt kāds no ģimenes vai kāds nepazīstams, kas piedalījās barikādēs.

7.-12. klašu skolēniem skolā bija iespēja klausīties Barikāžu stāstus, ko stāstīja Jānis Bahmanis – zemessargu veterāns. 1.-6. klašu skolēniem bija iespēja uzzināt ko jaunu par jaunsardzi un zemessardzi, kā arī bija iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus gan jaunsargam, gan zemessargam, kas ieradās uz pasākumu no Zemessardzes 22. kājinieku bataljona, gan Jaunsardzes 3. novada nodaļas vadītājai Zitai Rukšānei.

Pēc tam sekoja konkursu apbalvošana, tējas dzeršana 1.-6. klasēm, bet 7.-12. klašu skolēni skatījās filmu par Barikādēm. Pēc filmas noskatīšanās notika maiņa – 7.-12. klašu skolēni gāja ārā pie ugunskura, kur notika konkursu apbalvošana, tējas dzeršana un jaunsargu uzņemšana. Kopumā tika uzņemti 19 jaunsargi. Pēc jaunsargu uzņemšanas jaunsargi ierindā devās uz Brīvības cīņu pieminekli Alojā, kur notika ziedu nolikšanas ceremonija un tika ieturēts klusuma brīdis par godu Brīvības cīņu cīnītājiem.

Zīmējumu konkursa uzvarētāji – Kristiāna Būda 3.klase, Samanta Džūlija Dubra 2.klase, Alise Ungure 2.klase, Sabīne Andersone 2.klase, Sandija Rozenberga un Ivita Grīnvalde 4.b, Dārta Dreimane 1.b klase.
Vēstuļu konkursa laureāti – Harijs Liepiņš 8.a, Alise Abendrote 7.klase, Megija Upatniece 8.a un Kristers Ārgalis 8.a.
Aktīvākās klases – 2.klase zīmējumu konkursā, 8.a klase-vēstuļu rakstīšanā.

Dāvis Daniēls Vildiņš