Simtgades izcilnieka stipendiju saņem Alojas Ausekļa vidusskolas absolvente Marta Čukure

Simtgades izcilnieka stipendiju saņem Alojas Ausekļa vidusskolas absolvente Marta Čukure

Ar īpašām atmiņām par skolas laiku, ziediem, labiem vēlējumiem un krāšņu balli, skolās nosvinēti izlaidumi. Pamatskolu un vidusskolu beidzējiem nu priekšā īss mirklis pārdomām, mirklis sevis izvērtēšanai un turpmākā ceļa izvēlei.

Noslēdzoties kādam no izglītības posmiem, paveikto vērtē ne tikai paši skolēni, bet arī pedagogi, pašvaldības un ministrijas. Smags un atbildīgs darbs vienmēr atmaksājas. To pierāda arī Latvijas vispārizglītojošo skolu absolventi, kuri par uzteicamiem mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, kā arī ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā, šajās dienās saņem 500 eiro stipendiju.

To labākajiem skolu absolventiem no 2018. gada nodrošina ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš piedalās “Latvijas loto” organizētajā simtgades loterijā, pērkot biļetes tirdzniecības vietās un piedaloties loterijā vietnē “www.latloto.lv”.

Simtgades izcilnieka pateicību un stipendiju 500 eiro apmērā šogad piešķīra arī Alojas Ausekļa vidusskolas 12. klases skolniecei Martai Čukurei. Pateicību parakstījusi izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska un finanšu ministrs Jānis Reirs. Skolas administrācijā stāsta, ka Marta bija viena no trim kandidātiem, ko rūpīgi, pēc īpašiem kritērijiem, vērtēja klases audzinātāja un skolas vadība. Pērn simtgades izcilnieka stipendiju Alojas novadā saņēma divi abiturienti – viens no Alojas Ausekļa vidusskolas, bet otrs no Staiceles.

2018.gadā valsts simtgades zīmē tika sākts Latvijas nacionālās momentloterijas projekts “Simtgades loterija”, kas sniedz atbalstu Latvijas izcilākajiem vidējās izglītības iestāžu absolventiem. Stipendiju 500 eiro apmērā izmaksās katram no 355 šī gada spožākajiem katras skolas absolventiem.

foto no Čukuru ģimenes arhīva