Komandas no Alojas atkal sevi apliecina sacensībās “Brašais ugunsdzēsējs”

Komandas no Alojas atkal sevi apliecina sacensībās “Brašais ugunsdzēsējs”

Septembrī Jelgavā norisinājās ikgadējās ugunsdzēsības sporta sacensības “Brašais ugunsdzēsējs”. Disciplīnā – izvēršanās no motorsūkņa – meistarībā sacentās 49 komandas. Piektajā grupā, kurā startēja meiteņu komandas, pavisam sacentās 6 komandas, tostarp komanda no Alojas Ausekļa vidusskolas. Sacensības izvērtās spraigas, jo daudzām komandām neveicās tik labi kā treniņos. Tā notika arī ar abām mūsu komandām. Lai arī Alojas Ausekļa vidusskolas meitenes iekļuva finālā, tur nostartēja neveiksmīgi, izcīnot 3. vietu.

Zēnu komandai arī šoreiz neveiksmīgs starts un rezultātā iegūta 10.vieta. Meiteņu komandu veidoja Kristīne Oinaskova, Žanete Škarste, Krista Fiļipova, Eva Bitmane, Kitija Gubska un Undīne Oliņa. Savukārt puišu komandu pārstāvēja Haralds Siktārs, Mikus Trauliņš, Valts Kokins, Andreass Meļņičenko, Ričards Zlaugotnis un Kristaps Ķirsis.

«Brašais ugunsdzēsējs» vienlaikus ir iespēja arī jauniešiem labāk iepazīt ugunsdzēsēju darbu. «Sacensībās piedalāmies jau trešo reizi – mums ļoti patīk! Pirmoreiz tā mums bija iespēja labāk iepazīt ugunsdzēsēju darbu un praktiski iejusties viņu ikdienā – mēģinājām pievienot šļūtenes, operatīvi tās izkārtot, dzēst ugunsgrēku. Bijām pārsteigtas gan par smago aprīkojumu, gan par to, cik svarīga patiesībā ir komandas sadarbība. Bet šoreiz jau braucām pēc uzvaras meiteņu komandu vidū,» atzīst Alojas Ausekļa vidusskolas komandas pārstāve Eva Bitmane.

Lai veiksmīgas nākamās sacensības!

 

Sagatavoja Imants Dalka un Liāna Lilenblate-Sipko