Spicie triki atgriežas!

Spicie triki atgriežas!

Novembris ir pasākumiem bagāts. Atzīmējām Lāčplēša dienas simtgadi, piedalījāmies Latvijas valsts dzimšanas dienas pasākumos un arī atradām laiku, lai padziļinātu savas zināšanas kādā konkrētā mācību priekšmetā.

1.klases skolēni mācījās orientēties skaitļu režģī, 2.a klases skolēni apguva 35 olimpisko spēļu piktogrammas, 2.b klase ir speciālisti par indīgiem augiem Latvijā. Savukārt 3.klases skolēni Jums varētu būt konsultanti putnu sugu apzināšanā Latvijā un pasaulē.

Paši lielākie sākumskolas skolēni no 4.klases mācījās tautasdziesmas un skaitīja pēc piktogrammām. Jāuzteic skolēni, kas izvilka laimīgo lozi un atbildēja šo triku. Trikam bija noteikts laiks un visi šie skolēni atbildēja to ātrāk nekā bija plānotais laiks. Spicā trika uzvarētāji: 1.klase – Viktorija Jefremova, 2.a klase – Ieva Vīķe, 2.b klase – Kristaps Rjabinovs, 3.klase – Sīmanis Siliņš un 4.klasē – Mārtiņš Ulmis. Jāuzteic arī 2.b klases skolnieks Artūrs Jurka, kurš saņēma papildus iespēju parādīt zināšanas Spicajā trikā par indīgiem augiem. Malači!

Labās zināšanas, ko bērni parādīja, liecina par to,  ka ar uzcītīgu darbu ikviens var padziļināt savas zināšanas kādā konkrētā mācību jomā. Aicinu skolotājus palīdzēt atrast skolēnos viņu talantu un motivēt to pilnveidot.

Lielu paldies sakām SIA “Aloja Starkelsen”, kas atbalsta Alojas Ausekļa vidusskolas aktivitātes, kas saistītas ar skolēnu intelektuālo darbu, tāpat paldies Inetai Miezītei, kura nekad nav liegusi savu atbalstu skolas dzīvē. Paldies kolēģiem un uz tikšanos pavasarī.

Alojas Ausekļa vidusskolas MG vadītāja Inatra Vaļicka