Skolēnu grupas mobilitāte Portugālē

No 25.septembra līdz 1.oktobrim Alojas Ausekļa vidusskolas 5 skolēni kopā ar 2  pedagogiem devās mobilitātē uz Moimenta da Beiras vidusskolu Portugālē. Mērķis iepazīt partnerskolas skolēnu ikdienu, mācību procesu, uzzināt, kādas ārpusstundu aktiviātes skolā notiek. 

Gūtajos iespaidos dalās paši dalībnieki:

Elīna: Erasmus+ programma ir lieliska iespēja jauniešiem izzināt citas kultūras. Man ļoti patika Portugāle. Gan viesģimenes, gan skolēni un skolotāji Portugāles skolā bija ļoti viesmīlīgi. Programmas ietvaros mums bija iespēja iepazīt dažādus uzņēmumus, muzejus, iepazīties ar portugāļu skolas dzīvi, vērtībām un, protams, iegūt jaunus draugus.

Justīne: Nedēļa Portugālē pagāja ļoti ātri, mani iepriecināja iespēja aizbraukt uz Portugāli, iespēja iepazīt citus cilvēkus, citu valsti un kultūru. Ļoti patika satiktie jaunieši un ģimene.

Tīna: Erasmus + programma ir lielisks veids kā apceļot pasauli. Nedēļa tiešām paskrēja ļoti ātri. Gan skolēni, gan skolotāji bija ļoti draudzīgi. Varējām baudīt Portugāles silto laiku un arī Ziemeļportugāles kalnainos skatus. Katra diena bija pilna ar kultūras šokiem, labā nozīmē protams. Uzzinājām, kā tur jaunieši pavada laiku pēc skolas ar draugiem un ģimenēm. Kā arī, cik ļoti mūsu skolas atšķiras un, kas tieši viņiem ir svarīgākais. Visi jutāmies ļoti gaidīti,  par visu bija padomāts,  neviena  diena nebija garlaicīga. 

Markuss: Erasmus+ projekts man ļoti patika, jo, pirmkārt – ieguvu jaunu pieredzi, jo nekad nebiju piedalījies Erasmus+ projektā un, otrkārt – nekad nebiju bijis Portugālē. Kad ielidojām Portugālē, uzreiz sapratu, ka man patiks. Bija ļoti foršs un silts laiks. Tas, ko atcerēšos – Porto  muzejs pirmajā dienā, kur izbraucienā ar laivām cauri dažādām telpām varējām vērot dažādus vēstures posmus.

Jānis: Man ļoti patika mobilitāte Portugālē. Nedēļa bija brīnišķīga un elpu aizraujoša, iespaidīgie kalni, mežonīgie okeāna viļņi… Es izbaudīju katru nedēļas sekundi un portugāļu viesmīlība bija fantastiska. Un visur plašie vīnogulāju lauki…

Alojas Ausekļa vidusskola īsteno Erasmus+ projektu “Kompetenču stiprināšana” 2022-1-LV01-KA122-SCH-000073673.  Apstiprinātais 100% ES finansējums projektam ir 41453,00 EUR Tā ietvaros vēl notiks ēnošana Polijā, 8 skolotāju kursi Spānijā, skolēnu grupas mobilitāte Itālijā.

Sagatavoja Vineta Tiltiņa