Projekta “Latvijas skolas soma”pasākums

25. novembrī 10. un 11. klases skolēni apmeklēja Valmieras drāmas teātra izrādi “Mēs, roks, sekss un PSRS”

Izrādi skatījāmies pēc “Spēlmaņa nakts “ceremonijas,  kad par gada izrādi skatītāji bija atzinuši režisora Jāņa Znotiņa iestudēto “Mēs, roks, sekss un PSRS” Valmieras Drāmas teātrī.
Šis ir stāsts par jauniem cilvēkiem, kuri 1985. gadā piedzīvoja leģendāro grupas “Pērkons” koncertu Ogres estrādē un tam sekojošo vilciena izdemolēšanu. Trīs draugi – septiņpadsmitgadīgie Andrejs, Vizma un Uģis – klausās mūziku, cenšas atrast savu vietu dzīvē, risina attiecības viens ar otru, ar savām ģimenēm un komunistisko režīmu. Viņu alkas pēc neatkarības no vecāku un iepriekšējo paaudžu uzskatiem un kontroles sakrīt ar lielajām, kolektīvajām, gaisā jūtamajām alkām pēc pārmaiņām un brīvības. Izrādē skan arī „Pērkona” mūzika, katrai dziesmai kļūstot par nozīmīgu daļu no stāsta.
Skolēnu atziņas par izrādi:
  • Es no šīs teātra izrādes ieguvu vairāk zināšanas par to, kas notika tajos laikos un varēju vairāk izprast PSRS darbību. Šī teātra izrāde arī lika pasmieties un tomēr saprast, cik labi bija jauniešiem tajā laikā.
  • Teātra izrāde bija interesanta. Varēja uzzināt, kāda bija mana vecuma jauniešu dzīvē PSRS laikā. Noteikti dotos to skatīties vēlreiz, ja nebūtu jau redzējis to!
  • Teātris bija ļoti labs un smieklīgs. Vēlos noskatīties vēlreiz. Paldies jums ,skolotāj, par iespēju noskatīties šo izrādi.
  • Izrāde man sniedza iespēju ieskatīties 1985. gada jauniešu ikdienā, lika aizdomāties, kā cilvēki tad dzīvoja, un cik mēs labi dzīvojam šobrīd,
  • Smieklīgi, viegli skatīties. Izcili aktieri.