Mūsu skolēnu dalība Junior Achievement Latvia SMU gadatirgū

3. decembrī Rīgā tirdzniecības centrà “Domina Shopping” notika  Junior Achievement Latvia (JA Latvia)
Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Latvijas mēroga pasākums CITS BAZĀRS 2022 ziemas gadatirgus.
Tas pulcēja 270 skolènu uzņèmumus no visas Latvijas.
Starp tiem bija arī mūsu skolas 11. klases skolènu màcību uzņēmumi “Salds vèl saldàks”(piedāvā saldumu un dāvanu pušķus) un “Crayons”(piedāvā bišu vaska krītiņus).

Uzņēmuma “Salds vēl saldāks” veidotājas Amanda Dene un Beāte Rutka stāsta: “Bijām ļoti pārsteigtas, kad ieraudzījām apstiprinājumu dalībai tirdziņā. Dalība tirdziņā mums bija jauna pieredze, cilvēku iepazīšana, iemācījāmies labāk komunicēt ar cilvēkiem. Mūsu uzņēmumam pats galvenais nebija tiekties pēc kādas nominācija, jo, mūsuprāt, galvenais ir pieredze, kas noderēs nākotnē. Demonstrējām skolā apgūtās valodu, matemātikas, dizaina un tehnoloģijas mācību priekšmetos apgūtās prasmes, lai piesaistītu klientu un žūrijas interesi. Žūrijai pienākot pie mūsu stenda, tika uzdots jautājums, lai pastāstām par savu uzņēmumu. Pēc mūsu stāstītā žūrijai nebija vairs jautājumu, tikai piebilda, ka esam ļoti labi sagatavojušas stāstījumu par savu uzņēmumu un piedomājušas par stenda noformējumu. Tas bija liels panākums – dzirdēt šādus vārdus no žūrijas puses. Turpmāk plānojam piedalīties arī citos tirdziņos.”
Savukārt, Elīzas Keitas Eglītes  un Agijas Krumholces  radītais produkts – bišu vaska krītiņi- iekļuva nominàcijas “Ilgtspējīgs SMU produkts/pakalojums” listē (https://jalatvia.lv/dokumenti/?file=Rezultati_CB22z.pdf ).
Lai gan godalgas vietas jaunietes neieguva, viņas priecājas par to, ka tikušas pamanītas.
22. decembrī skolas Ziemassvētku pasākuma laikà ikvienam būs iespēja iegàdāties skolènu veidotos darbus. Laipni aicinàti!
Paldies skolotājai Dacei Vilnei par atbalstu un padomu skolēniem!